Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Miki Kiss (1220 niezalogowanych)
1 Post

(bad harry)
Wiking
gabriel napisał:
bad harry napisał:zaliczka 40 do 50 procent NIGDY jeżeli dostarczysz pracodawcy skattekort , ponieważ w dochodach do 420 000 NOK NIE MOŻE BYĆ takiej pozycji w tabelli żeby zapłacić ponad 40 procent . musiał byś zarabiać koło 50 000NOK miesięcznie co dało by koło 600 000 rocznie .
WIESZ , ŻE DZWONIĄ tylko nie wiesz gdzie .... .
W CERKWI ..czy...w...KOŚCIELE...!!!
Ponadto nie potrafisz czytać ze zrozumieniem prostej tabeli Skatt na zaliczki ....i TYLE .
To że ktoś ma akurat zarobek w jednym miesiącu i 60tyś Nok/B... nie oznacza ,że przez resztę roku też tyle będzie miał...
Właśnie dla tego są te tabele... od ZERO ZAROBKU A ZARAZEM I ZERO NOK ZALICZEK po maksymalne dopuszczalne zarobki w danej tabeli...

wiem w którym kościele
przeczytaj swój jeszcze wcześniejszy post , napisałeś SAMA ZALICZKA W CIĄGU ROKU MOŻE WYNOSIĆ 40 DO 50 PROCENT . w jednym co najwyżej kilku miesiącach tak , przy bardzo wysokich dochodach . ale w całości roku nie bo musiał byś zadeklarować zarobki ponad 500 000 a tym samym dostać odpowiednie tabele do podatku wyższego niż te 28 procent .
prosta sprawa , zobacz czy w twojej tabeli jest 60 000 .
zaliczka w ciągu roku wynosi około od 28 do może 36 procent .
na dowód podziel brutto z tamtego roku przez podatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PROSZĘ BARDZO abym nie był pomówiony o kłamstwo...
Poniżej jest tabela 7100...w całości...
I z niej czarno na białym wynika ile można zarobić miesięcznie i jaka to będzie konkretna kwota zaliczki...
I tak w podstawowej grupie ...7100/1/0/ można maksymalnie zarobić 79800Nok i wpłacić zaliczkę w wysokości 35192Nok...
To PYTAM SIĘ GRZECZNIE... ile wynos w tym przypadku procentowo , jednorazowa zaliczka na SKATT..,
BO mnie nijak nie chce zejść poniżej 44.10%...

www.skatteetaten.no/PageFiles/129117/7100.txt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bad harry napisał:...wiem w którym kościele
I jak tu z Tobą dyskutować na poważne tematy jak Ty nawet nie potrafisz poprawnie przeczytać ze zrozumieniem zwykłego przysłowia...
A co dopiero tego co powyżej napisałem...
WEŹ SIĘ CZŁOWIEKU jeszcze raz za tekst i przeczytaj ...tym razem dokładnie i ze zrozumieniem a zwłaszcza od akapitu.... "...Mam to na piśmie........"
...I TO BY BYŁO TYLE W TYM TEMACIE Z MOJEJ STRONY....
...Dalsza dyskusja nie ma sensu bo to tylko bezproduktywne bicie piany...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
gabriel napisał:
bad harry napisał:...wiem w którym kościele
I jak tu z Tobą dyskutować na poważne tematy jak Ty nawet nie potrafisz poprawnie przeczytać ze zrozumieniem zwykłego przysłowia...
A co dopiero tego co powyżej napisałem...
WEŹ SIĘ CZŁOWIEKU jeszcze raz za tekst i przeczytaj ...tym razem dokładnie i ze zrozumieniem a zwłaszcza od akapitu.... "...Mam to na piśmie........"
...I TO BY BYŁO TYLE W TYM TEMACIE Z MOJEJ STRONY....
...Dalsza dyskusja nie ma sensu bo to tylko bezproduktywne bicie piany...

czytam i czytam i nie rozumiem
dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem
twój przykład z tabeli te maximum czyli 44,1 procenta jest OK . bo tabela musi uwzględnić też przypadki kiedy ktoś nie śpi , nie je tylko pracuje i zarobi ponad 70 000 . ale napisałem ci wcześniej że może się to zdarzyć w jednym lub kilku miesiącach , bo nikt przy zdrowych zmysłach ( mówie o nas zwykłych ciułaczach ) nie deklaruje takich zarobków w skacie że będzie tyle zarabiał cały rok .
całościowo w ciągu roku zaliczka nie przekroczy 40 procent , a ty piszesz nawet do 50 procent

jak tak doskonale liczysz to policz sobie procent za poprzedni rok a nawet wcześniejszy , możesz też policzyć znajomym
do 40 procent trochę ci zabraknie jak będzie inaczej kładę się krzyżem przed kompem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok